« På den säkra sidan | Main | Uppläggning och KAL-start »

01 december 2014

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Silvertrollet

Men alltså - oj! Jag vill säga flera saker här :-)

1)Snacka om att jag lätt kan känna igen mig och förstå din känsla.

2) Snacka om att det är lätt att säga till någon annan, och verkligen mena det, att hen tänker helt galet när hen tar på sig en massa skuld och mår dåligt.

3)Snacka om att det är svårt att inse att "alla andra" nog skulle säga något liknande, och verkligen mena det, till mig om det hade funnits ett liknande fall.

Jag brukar tänka att jag inte ska "ringa och störa" mina bekanta bara för att jag råkar vara på besök i deras stad t ex. Men när jag sedan tänker på hur jag skulle ha reagerat om mina bekanta hade varit i min stad utan att ens höra av sig till mig så inser jag ju att jag "nog" tänker fel. Inte exakt samma sak som ditt vantmönsterexempel, men jag tror du kan använda samma resonemang.

Jag har f ö redan laddat hem mönstret. Tack för det!

Elisabeth Eklund

Så skönt att du har avlastat denna skuld(vante). Varför strävar vi efter perfektion? Vi är bäst, med våra fel. Det blir ingen vante gjord av mig. Heja Astrid.

EvaL8

Det blev ett par halvvantar. Lättstickat mönster även om du inte blev klar med en beskrivning.

Liisa

Men det är ju ett jättefint mönster och jättefin vante! Jag ska sticka klart mina, hårt ;) det finns alltid någon hand som den passar! Och så håller jag med föregående skribent om det där med skuld osv. Du är skitbra!

marremorr

Kära Helene! Du behöver inte alls tänka och känna så. Jag var en av provstickarna av din vante, och det var en fröjd att få vara det! Jag var ju nybörjare på vantstickning och hade aldrig stickat ett par vantar förut, kändes som jag hade tusen frågor - speciellt kring minskningarna vid fingertopparna. Du svarade snabbt och pedagogiskt. Jag lärde mig så otroligt mycket på din provstickning och du gav mig inspiration till att sticka fler vantar och även prova att göra vantar med egen design! Så jag tycker du ska sträcka på dig och känna dig stolt över ditt försök! Det gav mig så otroligt mycket! Skickar med en länk till mitt färdiga exemplar av ditt mönster: http://mamsmumsomys.blogspot.se/2013/04/provstickning.html

Allt gott! Kram Marremorr

Helene

Tack snällisar! *snörvel*

Liisa

Och, ytterligare en sak! Om man är en något rutinerad vantstickare kan man lätt anpassa mönstret efter sin hand, sitt garn, sina stickor och sitt handlag! <3

Jenny

Ett mönster för tvåändstickning? för om jag stickar tumvantar i tvåändstickning med Kampes tvåtrådiga och st 2,5 så är det kanon med 72 maskor!

Gerd Persson

Oh så glad jag blev då jag halkade in på din Blog. Och ännu gladare när jag fick se dina fina vantar. För mig ser dom perfekta ut. Den storlek du har till man och precis så minska ner till dam och ännu mindre till barn. Jag vill verkligen sticka dina vantar. Vilket namn har du på dem? Jag är spänd. Stickar dem i magic loop teknik och inga problem att få en som inte blir stickad. Stickar du Magic loop teknik? Vad du kan vara stolt och glad för dina fina inlägg och den fina respons du får.
Pax Gerd

Astrid Mortensen

Känn ingen skuld! Jag lärde mig mycket av att provsticka, t. ex. uppläggningen, som jag har använd mig av flera gånger sen. Och lilla piffiga kontrast-kanten är en snygg detalj.
Förresten har jag lyckats med att slarva bort mina vantar på en parkering, hoppas att den som fann dom använder dom och tycker om dom.
- snart dags att sticka ett par till!

Gerd Persson

Måste göra nytt inlägg; att vränga ut och in för att tråden inte skall dra sig. Helt nytt för mig och ger mig nytt mod att prova med två färger! Oh så bra du är! Gjorde rean mönstret på en mössa som jag håller på med. Den åker till England i nästa vecka. Går det att lägga en bild här?
Pax Gerd

Pysselfarmor

Jag var inte en av provstickerskorna, men jag förstår våndan och känslan....men aschdå vad gör det där om 100 år....helt oväsentligt tänk så.

men jag har haft så himla roligt av ditt förlåta inlägg....måste säga att du är himla rolig och bra på att formulera dig...det vill jag tacka dig för!

och om det är kampes 2 tr med 72 maskor så håller jag med en av ovanstående - tvåändsstickning passar mig då!

The comments to this entry are closed.

maj 2019

ti on to fre
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

My Photo

Podcast


Ravelry

Blog powered by Typepad
Member since 11/2005
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...