« FO Richard the Roundhead | Main | Vantböckernas vantbok »

10 december 2014

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Efwa

Helt otroligt krångligt. Jag har satt maken på att kolla vad som gäller och hur man "kommer runt det" som mikroföretagare. Han jobbar ju trots allt med bokföring för kulturarbetare m.fl.

Katarina

Jösses! Jag hade ingen aning om detta, vilken soppa!

maria

Jag pratade med skatteverket...han tyckte att ravelry stod som nedladdningssite (finns motsvarande för spel) och att jag dörmed inte berörs.....

Helene

Åh, men Ravelry betalar ju inte in den omvända momsen. Det är därför de har initierat samarbetet med tredjeparten Love Knitting. Det är en lång tråd på Ravelry om detta.

Anna

Jag är själv registrerad för moms så jag fick information om de nya reglerna direkt från Skatteverket. Efter 1 januari kommer företag att konkurrera på lika villkor eftersom momsen blir densamma för alla försäljningar till ett och samma land. Nu kan Adlibris som är registrerat i Sverige konkurrera på lika villkor med företag som är registrerade i Luxemburg där momsen är mycket låg.

Samtidigt tycker jag att reglerna är röriga och att de får tråkiga och besvärliga konsekvenser för småföretagare och konsumenter. Av allt att döma blir varje nedladdningsbart mönster jag köper som privatperson 25% dyrare och för mej betyder det tyvärr färre köp trots att det är småsummor det handlar om.

Man undrar ju också hur mycket det kostar att administrera och redovisa allt detta men höga administrationskostnader har ju aldrig betraktats som något negativt i EU-sammanhang ....

Om jag förstått det rätt så står fysiska varor på tur för samma förändring inom något år.

Istället för att underlätta internationell handel sätter man upp regler som i praktiken innebär handels- eller snarare köphinder. Jag har sett att vissa företag i USA redan nu hotar med att inte sälja elektroniska tjänster direkt till konsumenter i EU eftersom det blir alldeles för krångligt med momsredovisningen. Jag gillar att kunna handla garn direkt från island, USA mfl länder. I framtiden blir det kanske svårare - det lär i alla fall bli dyrare.


The comments to this entry are closed.

november 2018

ti on to fre
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

My Photo

Podcast


Ravelry

Blog powered by Typepad
Member since 11/2005
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...